30-11-05

negatief

Ik ben een geboren optimist, maar vandaag niet meer blijkbaar. Zijn het de neveneffecten van continue werk of school die vierkant draait? Vandaag was weer zo'n dagje waarop ik zin had om school stop te zetten. Voorlopig maar weinig vakken die ik boeiend vind of die me functioneel lijken. En voor het vak waar ik de meeste interesse voor heb, haal ik slechte resultaten. Het kopen van een hebbedingetje (nieuwe pen) kon mijn dag niet opfleuren. Ik heb het dan ook opgegeven om naar de laatste les te gaan. Ik leer er toch nooit iets. Ik heb me dan ook voorgenomen om vandaag een vak eens helemaal te leren! Dan krijg ik misschien weer een positief beeld van school en is er toch nog iets wat goed gaat.

Morgen is het ook de grote dag waarop we ons "filmpje" voor school gaan draaien, maar ook daarvoor zijn de voorbereidingen niet 100%. Nu nog eventjes werken voor 't werk, dan een vak leren en dan vroeg in bed en morgen voormiddag nog eens uitkijken om iets plezants te doen om mezelf weer op te kikkeren.

15:53 Gepost door Milo | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

29-11-05

3 delen in een dag ...

Een dag bestaat meestal uit drie delen. Vandaag was daar weer een ideaal voorbeeldje van. De voormiddag verliep voortreffelijk, zoals geplant. Op een proper uur opgestaan. Handschoentjes gaan kopen in de C&A tegen de kou ... boodschappen gaan doen. (heb weer véél te véél eten gekocht) en dan nog een beetje gewerkt. (jup, ik had deze voormiddag geen les). In de namiddag begon het tij te keren. Eerst een les waar ik nooit de aandacht kan bijhouden, dan door een enorme regenvlaag naar de bus gewandeld om hem dan te missen en dan als een verzopen kip meer dan een half uur te staan wachten. In de namiddag een hele tijd opgescheept gezeten met een medestudent die héél gezellig een beetje op mijn kot kwam werken ... ik ben echt wel liever op mijn eentje op mijn kot, en is dat niet zo, dan nodig ik ze liever zelf uit. Ook het werk deed vervelend en willen dat ik mijn laptop teruglever aan het hoofdkantoor in Nederland in ruil voor een andere laptop. Die nieuwe is wel beter, maar ik mag dus weer opnieuw beginnen met alles in te stellen naar mijn eisen.

Maaaaaar, gelukkig is er een derde deel aan een dag. Ik had Zweedse les dus een reden om die "vervelende" collega buiten te shotten. (want die bleef echt wel tot ik weg ging). In de Zweedse les dan mijn hart gestort bij mijn beste vriendin waarmee ik samen Zweeds volg. Jah, ik heb het wel getroffen met haar, ze ziet het al van ver als het mijn dagje niet is. En na de les nog eens binnengewipt bij een vriend, nog eens dezelfde verzuchtingen en gebabbeld over het werk en onze stomme stoten van de voorbije week :-). En nu zit ik hier, alles neer te pennen. Straks nog een klein werkje voor het bedrijf en ik heb maar weer eens alle puntjes van mijn agenda voltooid en kan ik weer op tijd in bed ... hoho, ben toch blij dat alles toch redelijk verloopt zoals gewild.

23:10 Gepost door Milo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-11-05

First Day...

Het heeft waarschijnlijk iets mee van het stoppen met roken, maar dan zonder de misselijkheid. Het is dan ook niet raar dat ik me meteen op deze blog storte van zodra ik terug was van de les. Mailbox was snel beantwoord en tjah, voor de rest geen bezighouding meer op de computer. Voorlopig gaat alles goed. Gisteren op tijd in bed gekropen, maar nog niet echt goed uitgeslapen 's ochtends, hopelijk wordt dat beter in het vervolg. Eens zien of ik vandaag ook nog de zaken rond krijg die ik gepland had voor vandaag. Maar eerst is er kot-vergadering voor onze kotfuif die we volgende week geven. Ben wel eens benieuwd.

Verder heeft een docent terug lekker de vervelende zak uitgehangen. Subjectieve kritiek geven op een opdracht die eigenlijk objectief zou beoordeeld moeten worden. Ik ga voor de volgende opdracht alvast eens alle registers open trekken en zien wat dat geeft. Is het dan nog niet goed dan verdrink ik hem persoonlijk in zijn typografisch correcte lettersoep (inside joke)

19:15 Gepost door Milo | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

27-11-05

Radicaal

Ok, er moeten maatregelen getroffen worden, anders komt het nooit goed. Vanaf maandag gaat mijn MSN uit. Help ik geen mensen meer met computerproblemen. Haal ik alle games van mijn computer zodat ik me ook daar niet kan mee bezighouden. Gedaan dus met ontspanning, enkel nog het werk. Er moet vanaf nu ook 8 uur per dag kunnen geslapen worden. Niet meer en niet minder .... Mijn werk voor het bedrijf moet ook allemaal gebeuren voor de donderdag zodat ik in het weekend mij daar niet meer druk over hoef te maken. Kom ik met deze drastische regeltjes nog niet rond met mijn werk, dan weet ik dat er wel ergens iets grandioos fout zit en dan zullen er ergens koppen moeten rollen, zwart-werk, zweedse avondles, mijn super-halftime op het werk.... ? Ik hoop maar dat het niet moet.

Deze blog blijf ik wel nog bijhouden voor toch nog een gezonde portie zelfreflectie. En hopelijk kan ik dan binnenkort ook weer eens over andere zaken schrijven dan mijn werk-obsessie.

10:34 Gepost door Milo | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-11-05

Mislukt?

Mijn poging is terug grandioos misgelopen om veel te doen dit weekend. Maar ik ben wel al continue aan het werk, maar het neemt blijkbaar allemaal veel meer tijd dan gedacht. Daarinboven geraak ik nog eens niet op het bedrijfsnetwerk, dus kan ik daar ook niets uitrichten.

Ik loop dus weer de hele dag in mijn jogging door het huis. Er is dus niet veel meer gebeurt dan ... jawel, GEWERKT ... nu vanavond nog eens buiten komen om terug een computerprobleem op te lossen ... het is maar een kilometer ver maar toch neem ik de auto ... ik geraak maar niet gewoon aan dit weertje.

19:09 Gepost door Milo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-11-05

Weekend

Dit weekend onderneem ik een gemeende poging mezelf te promoveren tot Ubermensch. Ik heb een ToDo lijst om "U" tegen te zeggen, als ik die daadwerkelijk kan uitvoeren, dan zal ik dit weekend waarschijnlijk niet veel geslapen hebben. Ik vind het vreselijk om in deze blog altijd maar te hebben over al het werk dat ik heb, maar het is blijkbaar het enige waar ik mee bezig ben momenteel.

Dit weekend is er een leuke fuif maar ik ga zoals gewoonlijk weer passen, want ik zal me in de eerste plaats weer suf ergeren aan de gemiddelde leeftijd op die fuif en het volk die deze leeftijd vertegenwoordigt en daarinboven zal ik de dag erop weer misselijk zijn van die enorm irriterende sigaretten. En door dat laatste is het ook al weer meer dan een jaar geleden dat ik nog naar een fuif geweest ben en ik ook menig cafébezoeken schuuw tot ontgoocheling van menige vriend(inn)en.

18:35 Gepost door Milo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-11-05

Glimlach

Het is lang geleden en ik zat er dan ook een beetje om verlegen, maar ik heb me niet ingehouden ... ik heb net breed glimlachend over straat gelopen. En hoe dat allemaal komt ... tjah, eigenlijk maar een kleinigheid, iets stoms maar oh zo hartverwarmend.

Ik ben net even naar mijn stagebedrijf van 2 jaar geleden gewandeld om iets af te geven voor iemand die ik daar ken. ...en daar zat ze dan... Elke de receptioniste ... Tijdens mijn stage was ik er al een beetje dol van. Dus je kan je wel voorstellen hoe fijn het was haar terug te zien. Hoh, ik wou onmiddelijk mijn studies stop zetten en hier solliciteren. Een bedrijf met zo'n warme verwelkoming elke ochtend ... fijne collega's, om dan nog maar te zwijgen over het fijne werk en de glijdende uren.

PS: Nope, het is niet Elke op de foto

10:59 Gepost door Milo | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |